- Predici - http://www.predici.cnet.ro -

Să rămânem creștini

Posted By pr. Leonardo Sapienza On January 3, 2008 @ 4:00 am In Ritul bizantin | No Comments

Imediat după botez, Isus a văzut Spiritul lui Dumnezeu ce venea asupra lui ” (Matei 3,17)

La Botez misiunea lui Isus primește confirmarea autoritară a Tatălui. Botezul lui Isus reprezintă o referință precisă pentru botezul nostru. Cei din jur se așteaptă ca și noi să dovedim că am fost botezați. Avem datoria de a trăi cu mai mare coerență credința noastră.

Trebuie să demonstrăm altora că viața noastră aparține lui Cristos, că avem o credința matură și conștientă. După ce părinții noștri ne-au dat darul botezului, acum suntem în măsură să ne asumăm responsabilitatea noastră, de a dori să trăim ca și creștini convinși și convingători. Într-un timp în care se apără ideea de “rebotezare” (abjurarea creștinismului) este necesar și urgent, ca numele nostru de creștin înregistrat în matriculele parohiale să iasă la lumină. Este timpul să onorăm angajamentele pe care, în ziua botezului, părinții și nașii le-au luat pentru noi.

Este necesar să ne reamintim de botezul nostru, și să-l trăim la persoana întâi. A sosit momentul să redescoperim o virtute de care se vorbește mult, dar care este puțin practicată: coerența. Coerența este acea virtute prin care unul acționează după cum gândește și gândește după cum acționează. Coerența creștină trebuie să se măsoare cu dificultățile și tentațiile de fiecare zi. Să nu-l lăsăm pe Dumnezeu la marginea vieții și a societății noastre. Să nu ne mulțumim să fim creștini doar cu numele, satisfăcuți de o rugăciune, o faptă de milostenie, sau un gest de bunătate. Evanghelia trebuie să impregneze și să antreneze întreaga noastră viață!

Cum spune un faimos scriitor francez: “Lumea de azi le cere creștinilor să rămână creștini”. Tocmai pentru faptul că societatea de azi merge mereu spre decreștinare, și se răspândește indiferența față de Cristos. Probele cele mai asiguratoare și valide pe care putem să le furnizăm cu privire la credința noastră, sunt cele ale existenței și acțiunii noastre cât mai asemănătoare cu Evanghelia.

Spunea Maritain: “Dacă într-un timp ajungeau cinci argumente pentru a explica existența lui Dumnezeu, azi omul reține că acestea sunt insuficiente și vrea un al șaselea argument, cel mai complet, cel mai autoritar; viața celor care cred în Dumnezeu“.


Article printed from Predici: http://www.predici.cnet.ro

URL to article: http://www.predici.cnet.ro/arhive/1074/